OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Lundell22-Huskvarna
Vi vill hälsa dig välkommen till Ulf Lundells konsert på Folkets Park, Huskvarna 17 juni.
Nedan hittar du praktisk info.
Hålltider
Alla tider är cirkatider!
Entréerna öppnar kl 18:00.
Konsertstart, Ulf Lundell på scen: kl 19:30

Parkering och kommunikationer
Finns ca 600 fria parkeringsplatser runt om hela Folkets Park. Tips: Kungsporten, Kungsängsvägen 25, Huskvarna, ca 5 min gångavstånd till parken. OBS!! Ni som kommer med bil: Kom i god tid! Räkna med att ni kan få gå långt om ni kommer sent.

Huskvarna tågstation ligger ca 50 meter från Folkets Park, det tar ex.vis 6 min fr Jönköpings resecentrum till Huskvarna station, 7 minuter från Tenhult eller 25 min från Nässjö. Buss 1 och 2 stannar på gångavstånd från Folkets Park. Kolla buss och tågtider: www.jlt.se (Närmast Folkets Park: Tåg: Huskvarna Station, buss: Huskvarna Sandagymnasiet, Huskvarna Kungsporten) Ni som har möjlighet att åka buss eller tåg, gör det!

Tillgänglighet
Funktionshindrade har en egen yta bredvid Teaterladan, till höger om scenen. På grund av utrymningsskäl kan rullstolar endast stå på utmärkta rullstolsplatser som är reserverade för de
som köpt rullstolsbiljett.
En ledsagare går med gratis, står på rullstolsbiljett.

Biljetter
Alla måste ha en giltig biljett för att komma in på konsertområdet, oavsett ålder!
För dig som inte hämtat ut din biljet ännu, tänk på att du inte kan göra det på själva spelplatsen. Om du har e-biljett går det även bra att visa upp biljetten i din mobil. Observera att bokningsbekräftelsen du fått via e-post inte berättigar inträde till konserten, klicka fram och ha biljetten redo!
Biljetter kommer att säljas i dörren innan konsertstart.Mat & Dryck
På området finns det möjlighet att köpa bl a grillade hamburgare, korv, kaffe, godis/snacks, öl/vin/cider samt alkoholfria drycker.
Vi tar kort, kontanter samt swish.
Man får ej ta med alkohol eller egen mat in på konsertområdet!

OBS!
Paraplyer, inspelningsutrustning, barnvagnar,
flaskor, burkar, metallbestick
 eller husdjur får ej tas in på området. Vi vill även uppmärksamma dig om att det inte går att ta med sig egna stolar in på området.
Åldersgräns 13 år. 18 år inne på barområdet.
Vi önskar er
en trevlig upplevelse!

 

Vill du passa på att boka hotell och bo över i Jönköping finns ett paket med biljett, boende och frukost på Johnbauer hotell här.

 

Arrangör: Nöjet Konsert

Artisten Ulf Lundell som gått i Bob Dylans och Bruce Springsteens inspirerande fotspår förtjänade en position som sångare och låtskrivare samt rockdiktare i Sverige under 70- och 80-talet. Ulf tog sig an musiklivet på annat sätt på 90-talet, men hans namn förblev starkt och förknippat med rockstjärnor från förr. Och är det än idag. Medan han alltid varit unik hemma i Sverige jämfört med andra svenska musikgrupper och pop/rockartister, var han nästan helt okänd i utlandet, förmodligen för att Lundell sjöng på svenska där låttexterna är och var centrala. Sedan mitten av 70-talet höll han också upp en framgångsrik karriär som författare, något som format honom både som artist och människa.

Ulf Lundell föddes 1949 i Stockholm i ett arbetarklasshem. 1966 köpte Ulf sin första gitarr och började hoppa mellan många jobb innan musiken tog allt större plats i vardagen. Han började skriva och spela in sina egna låtar och fick några spelningar som underhållare på lokala barer, medan han skickade band till olika skivbolag. Detta resulterade visserligen inte i någon skiva, men några redan etablerade artister tyckte att låtarna var så pass intressanta att Ulf publicerade sin första låt ”Music for Miss Eva,” inspelad av Ulf Neidman 1970. Två år senare släppte Pugh Rogerfeldt en annan låt av Lundell, ”En Gång Tog Jag Tåget Bort,” som singel. Lundell fortsatte att skicka vidare sina inspelade band och fick under tiden sina egna texter publicerade i litterära antologier. Slutligen gick EMI med på att göra en skiva, vilket resulterade i att Vargmåne släpptes våren 1975, som innehöll långvariga klassiker som ”Sextiosju, Sextiosju” och ”Stockholms City.” Lundell skulle visa sig vara en trogen konstnär och musikartist vilket gjorde honom väldigt populär i början av 80-talet fram tills idag

Artistinformation

Ulf Lundell

Turnépremiär!

Fredag 17 juni 2022

Entrén öppnar 18:00

Konsertstart 19:30

Nya utescenen

13 år (18 år i baren)

595 kr

Andra evenemang

Nyfiken på vad som händer?

Var först att höra om vad som händer