Feed

Vill du bo på hotell i samband med konserten har vi ett bra erbjudande tillsammand med John Bauer hotell som du hittar här!

Annika Norlin och Jonas Teglund tar sin tröstmässa på höstturné

I våras släppte Annika Norlin och Jonas Teglund det gemensamma albumet ”En tid att riva sönder”. Det är ett album som utforskar en period av sorg, dåliga besked, en omvärld i förändring – men framför allt, ljusglimtarna som tar en igenom det. Resultatet blev en rasande kreativitet och musikalisk glädje som hyllats av både kritiker och lyssnare.

Under vårturnén stod de på utsålda konserthus och hälsade välkomna till sin tröstmässa, en plats för sorg och försoning även för de som inte går i kyrkan. Rytmiska gitarrer, mjuka orglar och texter om att navigera i en rutten tid.

”Känslan är att vi bara har börjat”, säger Annika Norlin. ”Under vårturnén föll det på plats vad vi höll på med: att folk behövde få ses och samlas, för att sörja och skratta sig igenom alla sina förluster och den här skruvade politiska tiden, men också rikta blicken till allt vackert som faktiskt finns.”

Konserterna skiljer sig från vad Annika Norlin tidigare gjort med Säkert! och Hello Saferide – det är en lugnare, mer meditativ spelning där Teglund och Norlin hålls uppe av bandet – förutom Teglund på gitarr jazzpianisten Max Agnas, trummisen Christian Gabel (1900, bob hund), Sveriges hårdast arbetande basist Paulina Mellkvist och multiinstrumentalisten Petter Granberg. Musiken lyfter sig från skivan och tar en ny, egen form.

“Ljudvärlden är mjuk och tydlig. Jag ser musik som ett sätt att tala med varandra, inte bara verktyg för underhållning. Vi har velat lägga fokus på det, låta bandet ta plats och spela ut, varva instrumentala partier med längre trådar som löper genom konserten”, säger Jonas Teglund. “Publikens tankar är vår dröm. Tänk om någon går hem från en spelning med en ny tanke i huvudet, tänk om någons hjärna har hittat en ny förankring eller livboj.”

”Om folk både grinar och dansar under samma kväll kommer vi vara nöjda efteråt”, säger Annika Norlin.
”Det har också verkligen varit en känsla av att varje spelning har skilt sig ganska mycket åt, att det bygger så mycket på lokalen och de som är där och lyssnar, vad de tar med sig in i rummet. Vi kände att vi var tvungna att göra fler spelningar och ta reda på hur det här skulle fungera i höstmörkret.”

Biljettsläpp fredag 31 maj kl. 10:00.

Här spelar Annika Norlin och Jonas Teglund i höst:

9/10 – Stockholm, Cirkus

11/10 – Huskvarna, Folkets Park

17/10 – Nyköping, Culturum

18/10 – Grängesberg, Cassels Konserthus

19/10 – Gävle, Gävle Konserthus

23/10 – Bollnäs, Bollnäs Kulturhus

24/10 – Karlstad, Scalateatern

Annika Norlin och Jonas Teglund turnerar även under sommaren.

Annika Norlin är låtskrivare och sjunger i projekten Säkert! och Hello Saferide. Hon är även verksam som författare. Debutromanen Stacken kom förra året.

Jonas Teglund har det egna bandet Weils, men också producerat och skrivit musik med bland andra I.B. Sundström och Iiris Viljanen. Han spelar också gitarr på alla Hurulas skivor.

—-

”De träffades på en fest, insåg vilket rövår de haft och enades om att de ville göra musik som var trösterik. Det är en svår uppgift, men Annika Norlin är rätt författare på rätt plats. (…) (jag) kapitulerar inför Jonas Teglunds ljudvärldar.”
DN om En tid att riva sönder (4/5)

”Sex minuter långa ”Mamma”, där sorgen verkligen tas vid hornen i en serie starka bilder, sätter igång så mycket känslor att den möjligen borde förses med varningstriangel…
Allt som eventuellt behöver konstateras är att Norlin, Teglund och deras medmusiker hittar en smått sensationell kemi i de här 13 låtarna.”
Aftonbladet om En tid att riva sönder (4/5)

Konserten känns mer som ett samtal än någon form av traditionell underhållning.(…)

Men Annika är ju inte ensam. Vi är många här i kväll med våra egna neuroser, sorger och rädslor ”för att begå socialt fel”.
Aftonbladet om Annika Norlin och Jonas Teglund på turné (4/5)

”Jag kommer på mig själv med att zona ut, lämna min hjärna och bara känna gåshuden komma utan att jag hinner analysera varför.” (…) ”Jag vill stanna där för evigt, musiken tar hela Idun i besittning.”
Västerbottens-Kuriren om Annika Norlin och Jonas Teglund på turné

Artistinformation

Annika Norlin och Jonas Teglund

Fredag 11 oktober 2024

Entrén öppnar 18:00

Konsertstart 20:00

Teaterladan

Ingen åldersgräns

495 kr + serviceavgift 55 kr

Köp biljett

Andra evenemang

Nyfiken på vad som händer?

Var först att höra om vad som händer