OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

1x1 ny

Varmt välkomna 6-7 april. Ha biljetterna redo och var laddade för en eller två toppendagar fulla av aktiviteter!

 

Entré i huvudbyggnaden

För er som tar med er egen dator: Entrén öppnar 12:00 – då kan ni koppla upp era datorer, vi har kunnig personal på plats. Viktigt att ni tar med er nätverkskabel, gärna 5m, och 3-vägs grenuttag. Ni kan parkera utanför parketten med bil för att lasta ut. Kör in via huvudentrén från Öxnehagaleden.

För er som köpt biljett- entré + hyra dator: Entrén öppnar 12:30, ni kommer få välja en plats med färdigmonterad dator som är eran för dagen när ni kommer.

För er som köpt biljett- entré + hyra skärm: Entrén öppnar 12:30, ni kommer få välja plats med skärm där ni kan koppla upp er med er xbox/nintendo/PS mm. Kom ihåg de kablarna som krävs för att koppla in er konsol i skärmen.

För er som köpt biljetter till båda dagarna och tar med egen dator/spelkonsoler: Under natten mellan 6-7 april kommer vi ha personal på plats, så ni behöver inte ta med datorerna hem! När ni anländer den 7 april, räcker det med att ni är på plats vid 13:00.

 

Denna gång testar vi att inte ha några lånedatorer för att istället ge möjligheten att kunna hyra dem hela dagen, men som tidigare kommer det finnas en massa spelkonsoler som man kan testa.

 

 

När du och ditt barn anländer kommer barnet få ett armband som du som vårdnadshavare ska skriva ett telefonnummer på där vi kan nå dig under LANet.

Under dagarna kommer följande turneringar äga rum: FC24(Fifa), Grand Tourismo i Racing seten, Beatsaber på VR, Minecraft och andra tävlingar som Bottle flip m.f. Turneringar är frivilliga och det kommer inte ske någon anmälan, vi ropar ut när det är dags! Turneringsschema kommer finnas på plats.

 

 

Föreläsning för vuxna (gratis och inget krav på anmälan)

I samband med avlämning av barnen på lördagen kommer det vara en föreläsning i Puben, en lokal bredvid parketten där LANet äger rum. Gameffect tillsammans med Folkuniversitetet vill skapa en förståelse av e-sport och dess fördelar och utmaningar för vårdnadshavare. Föreläsningen handlar om hållbart spelande med delarna; vad är e-sport, speltid, hälsa, kost, träning, hur föräldrar kan påverka sitt barns spelande och även hur föräldrarna kan delta i sitt barns intresse.

Direkt efter kommer barnen få utveckla sin pedagogiska sida genom att guida sina föräldrar i spelet Minecraft och visa dem vägen genom en spännande spelupplevelse.

 

Mat 

Middagen serveras kl 17:15 och är på lördagen köttbullar och potatismos och på söndagen lasagne inkl bröd och sallad på båda rätterna. Vi kommer ropa ut när det är dags för mat och vi vill påpeka att i ett hållbart spelande är det viktigt att äta rejäl mat. OBS det kommer inte serveras någon lunch, se därför till att barnet har ätit innan LANet börjar. Det kommer vara personal som äter med barnen och personal som vaktar datorerna.

Efter maten öppnar kiosken, där barnen kan köpa enklare snacks och dricka till självkostnadspris. Det kommer vara möjligt att betala med swish eller kontanter! Barnen får gärna ta med sig snacks hemifrån, men observera att det kommer finnas barn med NÖTALLERGI, vänligen respektera detta och se till att ni inte tar med något som innehåller nötter!

 

Föräldrar som vill vara kvar under dagen och kan tänka sig att hjälpa till med småsaker får gärna höra av sig till oss, vi tar tacksamt emot hjälp!

 

Har ni några frågor är det bara att mejla eller ringa! Varmt välkomna!

Astrid Axelsson 0733-108077

Astrid@folketspark.com

Ett tvådagars dags-LAN för barn mellan 8-13 år

Avsluta påsklovet med ett roligt tvådagars-LAN i Huskvarna Folkets Park.
– Testa på att LANa (Ta med egen dator eller hyr hela kittet alt bara skärm)
– Pyssla i Cosplay-verkstaden.
– Prova på spelkonsoler som VR, Play Station, Racing set mm.
– Släng dig i legohavet, pärla pärlplattor och måla.
– Delta i turneringar med chans att vinna grymma priser.
– Föreläsning för föräldrar om e-sport och digital kultur, som är gratis och öppen för alla som är intresserade. Ingen anmälan, tid kommer!

Ålder: 8-13 år
Datum: 6-7 april
Tid: 13:00-21:00 (Dörrarna öppnar 12:00 för er med egna datorer – setup)
Pris: 250 kr heldag, – 350 kr heldag inkl hyra skärm, – 450 kr heldag inkl hyra hela kittet.
Mat ingår i alla biljetter, specialkost samt allergi ska anges när du köper biljett.

Nytt för denna gång är att du kan hyra full utrustning (dator, skärm + en massa spel för hela dagen), alt hyra en skärm för dagen om du vill ta med dig xbox, Nintendo swich mm. Som tidigare kan du självklart ta med egen dator!

 

Information föräldrar

Säkerhet
– Alla barn kommer få ett armband där man kan skriva namn och telefonnummer till en vuxen.
– Eventet kommer vara bemannat av vuxna som har koll på barnen i de olika rummen. Det kommer också finnas bordsansvariga som håller koll på datorer och som barnen kan vända sig till om de behöver hjälp.
– Eventet är föräldrafritt men vill du inte lämna ditt barn hela dagen går det bra att vara med i stunder.
– Inga andra utom deltagare på eventet komma kunna komma in i lokalen.
– Innan eventet kommer ett informationsmejl ang exakta tider, mat, kiosk, turneringar och logisk.

Mat
Det kommer att serveras middag till barnen som de äter i matsalen. Det kommer att ropas ut när det är mat och bordsansvariga kommer hålla koll på att barnen går och äter. Middagen ingår i priset, allergier eller annat ska anges när du köper biljett samt vid ankomst av eventet. Det finns en kiosk som är öppen ett par timmar om barnen vill köpa något.

Hämtning och lämning
Dörrarna öppnas 12:00 för de med egen dator och du får givetvis följa med ditt barn in. Eventet stänger 21.00 varje dag. Barn som är med båda dagarna och har med egen dator kan ha kvar den under natt.

Föreläsning
I samband med att eventet öppnar på lördagen anordnas en föreläsning för alla föräldrar 14:00, öppen för alla er som är intresserade, även om ni inte just denna gången har barn på LANet. Här får du höra mer om barn och gaming och chans att ställa dina frågor. Vi bjuder på kaffe!

 

Sista anmälan är 1 april!

LAN för barn 6-7 April

LAN för barn, påsklovets roligaste evenemang

Lördag 6 april 2024

Entrén öppnar 13:00

Parketten

8-13 år

250kr, 350kr, 450kr

Andra evenemang

Nyfiken på vad som händer?

Var först att höra om vad som händer