Ung arrangör i Folkets Park

Vad är det som händer i Huskvarna Folkets Park?
Jo, Huskvarna Folkets Park har anställt en projektledare för ett ungdomsprojekt, med stöd av av Kulturrådet. Målet med projektet är att fler unga ska engagera sig i Folkets Park och vara aktiva i utvecklingen av kulturutbud. Vi behöver en föryngring av arrangörskapet för att hålla i gång kulturen och den viktiga betydelse som den har för samhället.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är någonstans mellan 13-20 år, som vill lära dig mer om arrangörskap eller som har en idé som du vill genomföra med hjälp och stöttning av vår projektledare. Kanske vill du arrangera en spelning, lära dig mer om ljud och ljusteknik eller komma med en helt annan idé! Tanken är att starta upp en grupp unga som helt enkelt vill göra saker i Folkets Park.

Vem är projektledare?

Astrid Axelsson heter hon som ska hitta nyckeln för att få ungdomar att hitta glöden i att engagera sig i något man älskar att göra. Tidigare engagerad i ridsporten sen barnsben, ungdomsledare under sin ungdom och kommer senast från tillverkningsindustrin.

Vad tar du med dig in i projektet?

Jag tar med mig allt matnyttigt jag har i min ryggsäck. Allt från mina år av ideellt engagemang i min lokala ridklubb, samt även i Smålands Ridsportförbund. Jag tar med mig den kunskap jag fått som arbetsledare i en stor produktion, förståelse för processer och människor. Även att förstå beslut och våga ta dem, ibland blir de kanon och ibland får man backa och göra om.

Jag tror på storheten inom föreningar och vad de kan göra. Jag tänker på historiken i Huskvarna Folkets Park. När Huskvarnas arbetare 1921 tröttnade på att det inte fanns någon mötesplats för dem vare sig fackligt, politiskt eller socialt, tog de 100 kronor ur kaffekassan som räckte för en handpenning på marken som Folkets Park ligger på idag. 1925 stod Folkets Park klart efter fyra års ideellt slit. Och kolla på vad det engagemanget lever vidare, det är imponerande!

Vill du veta mer, eller vara med? Kontakta då:
Astrid Axelsson
astrid@folketspark.com
0733-10 80 77

Projektet finansieras med stöd av

Nyfiken på vad som händer?

Var först att höra om vad som händer