25 november

VERONICA MAGGIO + support: ISON & FILLE

  • Datum: fredag 25 november, 2011
  • Tid: Entrén öppnar 18:30. Ison & Fille 19:00. Veronica Maggio 20:00.
  • Inträde: 325 kr + serviceavgift
  • Åldersgräns: Ingen åldersgräns (18 år i puben)
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

2011 tillhör Veronica Maggio och ingen annan. Sommaren inleddes med en succéspelning på Popadelica. Nu står det klart att Veronica Maggio återvänder till Huskvarna för en konsert den 25 november, denna gång tillsammans med Ison & Fille. Biljetter finns att köpa direkt här på vår hemsida, på Carlings city + A6, Jönköping – eller i entrén.

Biljetter finns även att köpa hos Carlings city + Carlings A6, Jönköping.

Hon drar just nu runt på ett segertåg över Skandinavien med en hyllad turné inför storpublik. 2011 tillhör Veronica Maggio och ingen annan. Sommaren inleddes med en succéspelning på Popadelica. Nu återvänder Veronica Maggio till Huskvarna för en konsert den 25 november.

När Veronica Maggio för tre år sedan släppte ”Och vinnaren är…” övertygade hon om vilken unik artist hon är. En röst utan motstycke, klassiska popmelodier som kändes nutida och texter där varje ord var relevanta för både dig och mig. Men där och då lade hon bara grunden för vad som våren 2011 skulle drabba oss.

Med nya albumet ”Satan i gatan” har Veronica Maggio tagit gigantkliv mot att bli landets både största och mest hyllade artist. Skivan har sedan den släpptes fullkomligt dominerat skivförsäljningen i Sverige och även gjort stor succé i övriga Skandinavien.
Tillsammans med Christian Walz växte låtarna fram under ett knappt års tid i hans femton kvadratmeter lilla studio på Östermalm i Stockholm. Överbelamrade av pianon, orglar och effektboxar spelades plattan in.

Plattan blev snabbt Spotifys mest delade på Facebook någonsin och nådde snabbt guldskivestatus i Sverige. Tre månader senare är ”Satan i gatan” fortfarande en av landets fem bäst säljande album. 2011 är helt enkelt Veronica Maggios år och ingen annans.

Support: ISON & FILLE

Ison & Fille, en av landets allra främsta och mest respekterade hiphop-akter, i våras släpptes deras efterlängtade och hyllade fjärde fullängdare ”För Evigt”. Och att det gått över fyra år sedan senaste albumsläppet märks – Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger har blivit äldre, texterna är personligare och känsloregistret bredare. Det hörs tydligt att man denna gång vill ta sitt uttryck minst ett steg längre både i text och musik – ett större berättande och ett större sound.

Albumet producerades av Mack Beats, Masse, Avastyle, DJ Large och Sakke, och bland gästerna märks Veronica Maggio, Newkid, Stor och självklart Sabo, Hoosam och Aleks från egna crewet HighWon.

Singeln ”Galen”, producerad av Mack Beats och med samplad refrängsång från Daniel Adams-Ray.

Albumrecensioner:
Metro 5/5
Nöjesguiden 6/6
DN 4/5
GP 4/5