20 augusti

Två bröder emellan

  • Datum: fredag 20 augusti, 2004
  • Tid: 19.30
  • Inträde: 325 kr + förköpsavg 25 kr. Barn under 12 år: 225 kr + 20 kr förköpsavg.
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Årets Skrattfars ”Två bröder emellan” av Krister Claesson nu på sommarturné! Premiär i Huskvarna Folkets Park 20 augusti. För fjärde året i följd har 2Entertain glädjen att presentera en helt nyskriven buskisfars där Krister Claesson står för både manus och regi. I rollerna ser vi Stefan ”Stefan&Krister” Gerhardsson, Jojje Jönsson, Sven Melander, Jill Ung, Lars…

Årets Skrattfars ”Två bröder emellan” av Krister Claesson nu på sommarturné!
Premiär i Huskvarna Folkets Park 20 augusti.

För fjärde året i följd har 2Entertain glädjen att presentera en helt nyskriven buskisfars där Krister Claesson står för både manus och regi.

I rollerna ser vi Stefan ”Stefan&Krister” Gerhardsson, Jojje Jönsson, Sven Melander, Jill Ung, Lars Väringer, Jeanette Capocci och Lamine Dieng.

Efter succé-triologin ”Snålvatten”, ”Bröllop” och ”Barnaskrik och Jäkelskap” är det dags för ännu en. Ensemblen ger sig ut ut på en exklusiv sommarturné med premiär i Huskvarna Folkets Park:

Fredagen den 20 augusti kl 19.30

Året är 2004 och vi besöker bröderna Gustav (Lars Väringer) och Ingmars (Stefan Gerhardsson) diversehandel nere vid ån. Här säljer de allt från drivmedel, fisknät, musikinstrument, däck och dessutom serverar man mat och dryck. Inte en helt lysande affär! En hantverkare behöver hastigt inkallas och den enda som är ledig är ”Lufsen” (Jojje Jönsson) – och när ni ser honom förstår ni varför han inte har några jobb! Den yngre brodern, som har en stor önskan att få tag på en kvinna, vill anställa en han kan bli kär i… Kanske den som arbetsförmedlingen skickar kan passa? Och varför vill kommunen plötsligt köpa rörelsen? Och varför vill inte kommunalrådet (Sven Melander) berätta varför? Och hur många prasslar kommunsekreteraren (Jill Ung) egentligen med?

Men tänk då om brödernas firma nere vid ån hade gått bra? Och tänk om all politisk verksamhet hade varit fri från maktkorruption och egensinnigt tänkande? Och tänk om snickaren ”Lufsen” hade varit duktig på sitt yrke? Och tänk om både sprit och sex varit förbjudet? Och tänk om den yngre brodern fått tag i den kvinna han så länge önskat sig?

BILJETTSLÄPP MÅNDAGEN DEN 28 JUNI

Entré: 325 kr + förköpsavgift 25 kr. Barn under 12 år 225 kr + 20 kr förköpsavgift.
Biljetter finns att köpa hos: Biblioteken Huskvarna och Jönköping, Turistbyrån, Programbolaget 036-12 95 00. Eller: www.ticnet.se 077-170 70 70.