24 november

Timo Räisänen + Eskju Divine + Stella Psychosis

  • Datum: fredag 24 november, 2006
  • Inträde: Entrén öppnar 19:30
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Timo Räisänen Eskju Divine Stella Psychosis Fredag 24 November Entrén öppnar kl: 19:30 Stella Psychosis: 20:00 Eskju Divine: 20:30 ca Timo Räisänen: 21:30 Förköp: 140 kr. Vid entrén: 160 kr. Ingen åldersgräns. 18 år i puben. Biljetter: Megahertz, Turistbyrån, Biblioteken Huskvarna och Jönköping. Lokal bokn.tel: 036-12 95 00. Alla Atg-ombud 077-170 70 70, eller www.ticnet.se…

Timo Räisänen
Eskju Divine
Stella Psychosis

Fredag 24 November
Entrén öppnar kl: 19:30
Stella Psychosis: 20:00
Eskju Divine: 20:30 ca
Timo Räisänen: 21:30
Förköp: 140 kr. Vid entrén: 160 kr.
Ingen åldersgräns. 18 år i puben.
Biljetter: Megahertz, Turistbyrån, Biblioteken Huskvarna och Jönköping. Lokal bokn.tel: 036-12 95 00. Alla Atg-ombud 077-170 70 70, eller www.ticnet.se

Timo Räisänen

Nu kommer Timo till Huskvarna för första gången på egen hand, utan Håkan Hellström och sjömanskostym.

Förra året fick Timo Räisänen mycket uppmärksamhet för det hyllade debutalbumet ”Lovers Are Lonely”, bl.a. två radio- och videohits med titelspåret samt ”Don’t let the devil ruin it all”.
I år är det uppföljaren ”I’m Indian” som får lovord från höger och vänster.
”Fear No Darkness, Promised Child” som var första singeln från albumet, låg över fyra månader på Tracks och har blivit en av de mest spelade låtarna på pop/rockklubbarna i sommar. Uppföljarsingeln “Let’s Kill Ourselves a Son” släpptes i början av september och gick direkt in på singellistans 4:e plats och 6:e plats på Tracks. Efter 10 veckor ligger singeln fortfarande kvar på Tracks-listan.
Timo-på-skiva är ändå bara halva grejen. För att förstå måste du se Timo-på-scen. Han lämnar ut sig själv, hänsynslöst, blir så euforisk att vad som helst kan hända. Han blottar hjärta, själ och strupe. Och gärna en hel del hud också. Han bara måste ge allt och måste vara sig själv helt och hållet. När han gör det får han endast ärlighet tillbaka och överöses med kärlek. Inte konstigt att både han och publiken blir beroende av en sådan sak.
http://www.timoraisanen.se

Eskju Divine

Tyvärr är sångaren i Deportees sjuk och ställer in sin spelning som förband till Timo Räisänen.
Med kort varsel har vi hittat en mycket god ersättare: Eskju Divine.
Eskju Divine’s nya singel ”Hold on” spelas just nu flitigt på P3.
Mer låtar från deras nya Cd finns att avnjuta här:
http://www.myspace.com/eskjudivine

Eskju Divine består av Gustaf Spetz på piano, keyboard och sång, Kristian Karlsson på bas och kör, samt Daniel Åsander på trummor. Alla tre är uppvuxna och bor i Norrköping. I Norrköping är Eskju Divine stadens pophopp
Eskju Divines debutalbum ”Come and join…” släpptes i september 2005. Sommaren 2006 åkte de ut till Daniels föräldrars hus utanför Stockholm och under tre veckor spelade de in låtarna till andra skivan ”Heights”. Nya skivan är både ljusare och gladare, och nu kan de säga att de är nöjda på riktigt. ”Heights” är mixad av Magnus Lindberg och Pelle Henricsson på Tonteknik i Umeå.

När det gäller innebörden av bandnamnet får man tolka det lite hur man vill. Eskju betyder låda på färöiska. Om man lyssnar på namnet tycker jag att det passar oss, säger Kristian. Det beskriver vår musik. Musiken har en atmosfärisk, stundtals orkestral känsla. Man kan också höra spår av postrock.

Diskografi
Hold on (EP) 25 oktober 2006
Heights (album) 8 november 2006
Come and join close your eyes become blind we’re on our way to Eskju Divine (album) 2005

Stella Psychosis

Det är alltid lika roligt att ringa upp ett lokalt band och erbjuda dom en spelning. Glädjen och den stora förvåningen, är grymt påtaglig. Den här gången är det Stella Psychosis som får spela på en större scen. På myspace beskriver dom sig själva som ”Pop/Indie” och har redan haft över 5500 avlyssningar på de låtar som ligger där. Dom vill påtala att kvalitén på låtarna på myspace inte är den absolut bästa och att dom har fler nya låtar som ännu inte är inspelade, men man får ändå en liten bild av hur dom låter. Efter att ha lyssnat med några av de som såg Stella live på deras premiärspelning (Nyfiken Fredag, Kulturhuset, Jönköping, 7 okt) så handlar det om ett ungt kompetent popband, med stor bredd o variation i sina låtar. Bandets stora behållningar är den karismatiske frontmannen Lukas Feurst, de smått poetiska texterna och de Johnny Marr liknande gitarrslingorna signerade Dino Kuljaninovic.
http://www.myspace.com/stellapsychosis