23 oktober

The Hellacopters + Demons – Obs! UTSÅLT !

  • Datum: torsdag 23 oktober, 2008
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

”The Tour Before The Fall” OBS!! UTSÅLT ! Entrén öppnar kl: 19:30 Teaterladan (inomhus) Huskvarna Folkets Park 20:10 Förband: ”Demons” 21:10 The Hellacopters Biljetter, förköp: 280 kr + serviceavgift: http://www.ticnet.se/html/venue.htmI?l=SE&venue=GOTHFP&sys= ,alla ATG-ombud 077-170 70 70. Carlings city + A6, Turistbyrån, Programbolaget, Biblioteken Huskvarna och Jönköping. Lokal bokn.tel: 036-12 95 00. Det är med blandade känslor…

”The Tour Before The Fall”

OBS!! UTSÅLT !

Entrén öppnar kl: 19:30
Teaterladan (inomhus)
Huskvarna Folkets Park
20:10 Förband: ”Demons”
21:10 The Hellacopters

Biljetter, förköp: 280 kr + serviceavgift:
http://www.ticnet.se/html/venue.htmI?l=SE&venue=GOTHFP&sys= ,alla ATG-ombud 077-170 70 70.
Carlings city + A6, Turistbyrån, Programbolaget, Biblioteken Huskvarna och Jönköping. Lokal bokn.tel: 036-12 95 00.

Det är med blandade känslor vi har den upphöjda äran att för sista gången någonsin (ja, faktiskt – någonsin) presentera Sveriges Rocknrollministrar, Påvarna av Powerpop, Kejsarna av Rockugallien: The Hellacopters!

Vi tänker inte slösa din tid med att rapa upp någon detaljerad redogörelse för historia och diskografi här – om du inte gömt dig i en Tora Bora-grotta de senaste 12-13 åren vet du vilket outsägligt viktigt bidrag till svensk rockhistoria Stockholms The Hellacopters skänkt. För få svenska band har kommit att bli så betydelsefulla när det gäller ärlig, opretentiös rockmusik, inte bara i Sverige utan jorden runt. Hellacopters lyckades nå vad som närmast är arenastatus med känslan av att det fortfarande handlar om ett gäng polare som gillar att snacka plattor och ta en öl. Hellacopters utstrålade inte bara rockmagi, de kändes alltid som några man hade lust att hänga med och prata musik. För var det något band som hyllade det klassiska rockalbumet, och som var rigoröst noggranna med framförallt sina vinylutgåvor (dessa var alltid centrala i skivutgivningen), var det Hellacopters. De bar alltid sina hjältar och referenser högt, och var noga med att vörda rockens tre A:n – Albumet, Adrenalinet, Anti-konformismen. Lika intensivt som de älskade sina plattor, lika intensivt satsade de på att trycka gasen i botten varenda sekund de stod på scen (vilket var fler gånger än du lärt dig räkna).

Att rockband ska sluta på topp, innan de blir dammiga och härskna, är en populär bandklyscha som dessvärre sällan omsätts i praktiken. Alltför många band harvar på bortom anständighetens gränser, eller tills dess att bandmedlemmarna bytt ut vänskapen mot förakt för varandra.

När Hellacopters nu tar kvällen handlar det helt enkelt om att nu är det färdigt. Dragstern har nått mål. Polare är de och förblir de, men Hellacopters flyger nu sin sista tur.

Tack och lov för oss nedanför scenkanten lämnar de oss med respekt, bugningar och inte så lite gasen i botten. The Hellacopters vill ge en sista skål till alla oss som inte kan sitta still när distpedalerna sprakar i högtalarna.

Ironiskt nog hette en av bandets senare plattor Rock´n´roll is Dead. Vi kan inte låta bli att känna lite så nu. Rocken dör när Hellacoptern störtar ned i publikhavet en sista gång. Samtidigt är vi fast övertygade om att Hellacopters sista spelningar kommer bli ohämmade och oförglömligt tokeuforiska upplevelser. Värdiga att minnas, värdiga att vörda. Hellacopters har alltid hållit vad det lovat.

Så. Pojkar, flickor, unga män och kvinnor, farmor och farfar! för sista gången Nicke, Robban, Kenny, Robert och Boba – Hellacopters! Live!

Missa det och förbli för evigt förgrämd!

Hellacopters är döda! Länge leve Hellacopters!

”Demons” är ett klassiskt rockband från Stockholm, som fått en välförtjänt återupprättelse genom att The Hellacopters plockade upp deras låt ”Electrocute” på nya skivan ”Head Off”. Med Demons färska album ”Ace In The Hole” i skjortärmen kan ni räkna med ett gäng nya färska låtar och ett spelhungrigt ”Demons” som kommer att värma upp på denna all night extra rock vaganza.