16 juni

SÖDERKÅKAR 1-16 juni

  • Datum: söndag 16 juni, 2019
  • Tid: 16:00
  • Inträde: 240 kr inkl serviceavgift
  • Scen: Teaterladan (inomhus) sittplatser
  • Åldersgräns: Ingen åldersgräns.
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Musikaliskt folklustspel!

Premiär Lördag 1 juni 16.00 i Huskvarna Folkets Park
FÖRESTÄLLNINGAR
1, 2, 4, 6, 8, 9, 11, 13, 15, 16 juni
Vardagar 19.00, lördagar & helgdagar 16.00
BILJETTER
köper ni via länken ovan eller i Kulturhuset Spira 010-2428080

Biljetter säljs också i Huskvarna Folkets Park,
en timma före varje föreställning.

———

I centrum av historien står två bröder, Erik som är grosshandlare och Johan som är murare. De bor på varsin sida av gårds­planen i sitt ärvda familjehem.

Erik bor i det större huset tillsammans med den fina frun Aurore vars vanor är dyra och vännerna är många. Här bor också styvdottern Maj-Britt och hushållets piga Malin. Johan bor i det enklare huset med sin fru Hanna och sonen Albin, och de har inget vidare umgänge att skryta med.

Erik har dock börjat få ekonomiska bekymmer och lösningen på problemet tycker Aurore är att gifta bort styvdottern med en rik man som visat intresse för unga Maj-Britt.

Samtidigt ska Albin ta examen som ingenjör och han och Maj-Britt är förälskade i hemlighet. I den här berättelsen om syskonrivalitet och ung kärlek med förhinder finns också den gladlynta pigan Malin med sina två ihärdiga friare, Brevbäraren och Polisen, två herrar som tar sig själva på lite för stort allvar och som kommer att slåss om hennes gunst…

I vår uppsättning har Söder i Stockholm fått bli Söder i Huskvarna när Vulkan­teatern nu sätter upp Söderkåkar för andra gången. Vi vill ta fasta på historiens glada humör, men också den allvarligare botten och låta detta musikaliska folklustspel skapa både eftertanke och komisk igenkänning.

Varmt välkomna i sommar!
Clas Malmborg, Regissör