25 november

REIN, AVANTGARDET, VITA BERGEN (Rotundan)

  • Datum: lördag 25 november, 2017
  • Tid: Entrén öppnar kl 19. Vita Bergen kl 19:34. Avantgardet 20:30. Rein 22:00.
  • Inträde: 150 kr
  • Scen: Rotundan (inomhus)
  • Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 18 år i baren.
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

REIN REINs musik utgår från skoningslös elektronik. Hon är inte ute efter att bli någon sorts Messias som kommit för att rädda en döende konstform. Hennes artisteri handlar inte om nostalgi eller tillbakablickar. Finns det något hon kan tänka sig att ta med sig från svunnen tid är det punkens energi och attityd. Resten är…

REIN

REINs musik utgår från skoningslös elektronik. Hon är inte ute efter att bli någon sorts Messias som kommit för att rädda en döende konstform. Hennes artisteri handlar inte om nostalgi eller tillbakablickar.
Finns det något hon kan tänka sig att ta med sig från svunnen tid är det punkens energi och attityd.

Resten är framtid.

”Precis lika mycket som jag vill att min musik ska säga någonting så vill jag också att den ska kännas. Jag gör något som jag känner fattas idag, säger REIN.På under 20 månader har REIN lyckats etablera sig som en av Sveriges mest spännande artister.

Hon har släppt två bejublade och hyllade EPs, senast ”Freedoom” i våras, uppträtt på landets viktigaste festivaler, inkl Park Sounds, gjort en bejublad klubbturné, spelat på flertalet stora Europeiska festivaler samt synts i Musikguiden, P3 Session och hyllats på flera årsbästalistor.

Hon har nominerats tvåfaldigt av både På P3 Guld och Gaffa (bland annat ”Årets nykomling” och ”Årets dans”) och gjorde ett av P3 Guld-galans mest minnesvärda uppträdanden. Singlarna I DON’T GET ANYTHING BUT SHIT FROM YOU, MISSFIT och CAPITALISM har spelats flitigt i P3.

HYMN skrev ”det går inte att sätta ord på hur mycket vi behöver REIN i gubbväldet 2017” och kallade henne för ”en ostoppbar bulldozer med karisma” efter hennes spelning i Malmö.

AVANTGARDET

Mindre än ett år efter att Avantgardet med debutalbumet ”För många dyra skor och döda ögon” slog ner som en bomb i Musiksverige var det i våras dags för uppföljaren ”På östkusten intet nytt”. Albumet producerades av Jocke Åhlund (Håkan Hellström, Teddybears, Les Big Byrd) och även denna gång blev det en skiva som enade både kritiker och publik.

Men trots två album som toppar kritikerlistorna det senaste året är det framförallt tack vare sina liveframträdanden som Avantgardet skapat sig sitt rykte runtom i landet. Efter vårens succébetonade turné är det på nytt dags för en omfattande och fartfylld resa.

– Den kärlek och det hysteriska mottagande vi fått under våren känns som det var länge sedan ett band av vårt slag fick. Det är verkligen fansen och publiken som gjort det här till vad det har blivit. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant när jag ser filmer från spelningarna så det här får helt enkelt bli en ”nyp mig i armen-turné” nu för att säkerställa så man inte bara drömt ihop all kärlek och galenskap, säger Rasmus Arvidsson.

VITA BERGEN

Vita Bergen kallas för en svensk underground-succé. Och det är precis vad detta indiepopband från Göteborg är –fast i hög fart på väg vidare från underground. Efter utsålda Europaturnéer, en P3 Guld-nominering och ett flitigt roterande av musiken i samma radiokanal under sommaren, är Vita Bergen här för att stanna!

Debutalbumet ”Disconnection” spelades in i frontmannen William Hellströms etta 2015 och belönades med en P3 Guld-nominering (Årets Pop), internationella skivkontrakt och utsålda Europaturnéer. Helt nya uppföljaren ”Retriever”, som blev till i Los Angeles, släpptes 2017 har lovordats internationellt som ett av de bästa indiepopalbumen 2017. Singlarna ligger högt på radiolistorna i Europa.

Sedan debuten har Vita Bergen hunnit med över hundra spelningar och bandet har lyckats göra sig ett namn på den europeiska indiescenen med sina melodiska låtar och sina utmärkande livespelningar. Sångaren William studerar till läkare och byter verklighet titt som tätt, när han lämnar läkarböckerna för att hamna i trans på scenen – något som har resulterat i scenrelaterade hjärnskakningar, spikar i fötterna och självsydda sår … Här är en liveakt som ger allt!

Vita Bergen kommer från Göteborg och musiken är skriven av William Hellström samt Robert Jallinder, som bestämde sig för att bilda ett band ihop när de hoppade av Handelshögskolan i Stockholm. Med i bandet är också Hampus Bergh, Gustaf Gunér, Jakob Kullberg och Andreas Jallinder.