20 maj

PARK SOUNDS 2017

  • Datum: lördag 20 maj, 2017
  • Tid: Entrén öppnar kl 16:30
  • Inträde: 500 kr. Det finns även biljetter att köpa i entrén
  • Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 18 år i baren.
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Fåtal biljetter kvar!

Längtan efter festival blev för stor.
Kärleken till musiken, livegigen, atmosfären och alla sköna människor gjorde att vi inte kunde motstå, trots att det är fullständigt vansinnigt!

Låt oss med stolthet få presentera: Park Sounds!
En fest, en minifestival, en unik upplevelse i klassisk folkparksmiljö, där kulturen sitter i väggarna och andas kärlek sedan 1925.
Vi går vår egen väg, vi bokar det som berör, som får nackhåren att resa sig, tårarna att flöda eller benen att sprattla och struntar i alla givna regler. Vi hoppas helt enkelt att ni har lika god musiksmak som oss och vågar lita på att vi bara bokar grymma liveakter.
Vi kickar igång den 20:e maj, boka in i kalendern redan nu!

Två scener, inomhus, Teaterladan och Rotundan, med skönt folkparkshäng och servering på utomhusscenen!

Klara artister:

Johnossi:
Huskvarna Folkets Park har en speciell relation till Johnossi.
Det var här dom blev av med sin festivaloskuld i augusti 2004 på Hovstockfestivalen, ett halvår innan deras debutalbum släpptes. Allt sedan dess har bandet en speciell plats i våra hjärtan.
En konsert med Johnossi är en energikick som få artister kan förmedla med samma självsäkerhet och känsla som John och Oskar. Närheten mellan artist o publik i Teaterladan är något som måste upplevas för att förstå vad vi menar, den där glädjen o känslan som bara en fantastisk livekonsert kan förmedla! När du är i nuet och tiden står stilla och allt annat inte har någon som helst betydelse. 

Raised Fist:
Raised Fist har beskrivits som ett av världens mest progressiva hardcore band och är mycket respekterade. Med influenser från svensk punk, New York hardcore och metal har de skapat sig ett eget sound och blivit ett band som influerat andra runt om i världen.
Raised Fist har spelat på dom flesta av världens största festivaler och vi är oerhört glada att, äntligen, få se dom live i Teaterladan!
En Raised Fist-konsert handlar om både hjärta o smärta!
Raised Fist på youtube

Kvelertak (NO):
En konsert med Kvelertak är som att bli överkörd av en ångvält! Inte konstigt att norska motsvarigheten till grammis – Spellemannprisen för några veckor sedan belönade Kvelertak med deras tredje Spelleman i kategorin ”Årets Rock”.
Kvelertak är support till Ghost på deras kommande turné i april.
Heavy metal från Stavanger invaderar Teaterladan inom kort, se upp! Så här nära kanske du aldrig kommer se Kvelertak igen.
Kolla in Kvelertak här: https://youtu.be/r7sIqyoRFiU

Jens Lekman:
Det tog fem år. Jens Lekman har genom åren överbevisat oss att han är en artist värd att vänta på. Hans nya album Life Will See You Now är ett mästerverk! En internationell angelägenhet som tar med sig hela sin låtskatt – såväl det nya som det gamla. Det här blir en musikalisk fest. Välkommen!
Jens Lekman slog igenom med debutalbumet When I Said I Wanted To Be Your Dog 2004, och blev omedelbart en av Sveriges mest älskade indieartister, samtidigt som han hyllades världen över. Sedan dess har Lekman fått otaliga utmärkelser och lysande recensioner, samtidigt som han etablerat sig som en av Sveriges starkaste och mest pålitliga artister, med magiska låtar där hans unika berättarstil och texter möter finurliga melodier. Sedan debuten har Lekman endast släppt två fullängdare, 2007 års Night Falls Over Kortedala och I Know What Love Isn’t som anlände 2012, men ständigt varit relevant och aktiv med EP-släpp och singlar. Senast förra året tog sig Lekman an det närmast orimliga projektet att släppa en ny låt varje vecka.

Rein:
”En ostoppbar bulldozer med karisma”
Hon kom från ingenstans och nu dominerar hon den svenska EBM och Electroscenen. Med singeln ”I Don’t Get Anything But Shit From You” sätter hon ned foten och krossar allt i hennes väg. Ny EP på g i vår. Ingen idé att försöka stå emot, bara att kapitulera och acceptera, Rein är här för att stanna!
– ”En ostoppbar bulldozer med karisma” (HYMN)
– ”Artisten REIN håller på och tar över helt!” (GAFFA)
– ”REIN har mer attityd än någon annan svensk debutant i år” (Fredrik Strage)
– ”REIN är något som vi länge saknat.” (HYMN)

Sorority Noise (US):
När en av årets absolut bästa låtar ”No halo” redan släppts och deras nya album hyllas redan som en av årets bästa, kunde vi inte låta bli att boka amerikanska Sorority Noise. Musik som verkligen betyder något och träffar rätt in i själen. Musik som berör. Fuck yeah!

Solen:
”Solen är ett vanligt band. Bildat i en helt vanlig stad. Solen tampas med vanliga problem. Tycker borta är bra men att hemma är bäst. Att fredagar är härliga och söndagar väldigt jobbiga. Solen skriver vanliga låtar. Drömmer vanliga drömmar. Ibland blir Solen för full och somnar på bussen hem kl 23. Oftast dricker dock Solen efter sin förmåga och kommer hem vanlig tid.

Med tanke på denna övergripande karaktärslöshet och fullkomliga allmängiltighet är det lätt att fråga sig varför Solen ens finns. Solen har nu funnits i över fem år och är nu dessutom på väg att släppa sitt tredje album. Behövs det verkligen en till skiva av Solen? Förmodligen inte men det spelar ingen roll för skivan kommer släppas ändå. Och om skivan ändå släpps är det lika bra att lyssna för annars vore det slöseri vilket Solen precis som alla andra tycker är onödigt och ansvarslöst.

Vem vet. Kanske fyller ändå Solen någon slags funktion. Ibland spelar Solen live och då får folk en bra ursäkt till att dricka öl. Solen ger ibland ut LP-skivor som vissa tycker om att samla på. Och visst händer det att Solens medlemmar ibland får tillfälle att känna sig lite speciella.
Kanske är det gott nog.”

– ”Solen överraskar, samtidigt som de går in i version 2.0. Sveriges popscen är er att ta över.” (GAFFA) betyg 5/6

– ”Solen har aldrig skämts för, eller tummat på, sin skräniga 90-talsindie” (HYMN) betyg 8/10

Sløtface (NO):
Ögonbrynshöjande intressant! Om 2016 var året då världen fick upp ögonen för norsk musik så kommer Sløtface se till att ingen glömmer dom under 2017. Pop-punkigt med sjukt dansvänliga låtar. Haley Shea, sångerska i Sløtface utsågs i senaste numret av tidningen Kerrang till en av de 50 bästa rockstjärnorna just nu! The Guardian gav dom 4/5 i betyg för deras spelning i London förra veckan.
Kolla in Sløtface här: https://www.youtube.com/watch?v=8Nwp_RSxBek

Rome Is Not A Town:
Skivbolaget Startracks har bl a släppt musik med Fireside, Refused och Tiger Lou. På senare tid har etiketten fått mycket uppmärksamhet på grund av Göteborgsbandet Rome Is Not A Town. Välförtjänt. Bandet ska upplevas live, här från en recension i Norrköping i februari:
Rom är inte en stad. Det är en ångvält, elak musik som skaver och gnisslar. Rundgången ligger ständigt på lur, som ett rovdjur. Publikslakt i all vänlighet” (Michael Strandhed, kultursidan.nu)
Rome Is Not A Town på Spotify

DJ Gunnel:
Park Sounds handlar om kärlek till musik.
Vi kunde inte låta bli att boka Gunnel Anstrin, 79 år som DJ i serveringen.
Gunnel älskar musik, köper sina vinylskivor på loppisar och tycker det är underbart att få spela sina favoriter för andra.
Gunnel kommer sprida glädje, tro oss, du kommer gilla det!

— Jag är busiga tanten, det säger mina barnbarn. Jag står för det jag gör, säger hon och skrattar.

——————–

ps. vi älskar Teaterladan från 1934 så mycket att vi döpte vår förening efter årtalet, om ni undrar.

Schema: