15 september

NON STOP

  • Datum: torsdag 15 september, 2005
  • Tid: 09:30:00
  • Inträde: Barn: 30 kr. Vuxna: Fri entré
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

NonStop – Färgsprakande dans om tjejer och killar Är det okej för killar att klä sig i rosa och får tjejer gilla vilken färg som helst? Dansgruppen Agnes ger sig ut på sommarturné med den färgsprakande dansföreställningen Non Stop, inspirerad av nonstopgodis och med fokus på jämställdhet. Dansarna Åsa Fagerlund och Åsa Elowson som gör…

NonStop – Färgsprakande dans om tjejer och killar

Är det okej för killar att klä sig i rosa och får tjejer gilla vilken färg som helst? Dansgruppen Agnes ger sig ut på sommarturné med den färgsprakande dansföreställningen Non Stop, inspirerad av nonstopgodis och med fokus på jämställdhet.

Dansarna Åsa Fagerlund och Åsa Elowson som gör föreställningen Non Stop frossar i färger och intar scenen i en färgexplosion. Sportigt blått samsas med kärleksrött och gräsgrönt. Dansgruppen Agnes använder färger för att få barn att fundera på vad det innebär att vara tjej eller kille.
Dansgruppen Agnes turnerar för första gången med Folkets Hus och Parker och föreställningen Non Stop vänder sig till barn mellan fyra och åtta år.
– Vi vill få barnen att fundera och samtidigt ge dem en dansupplevelse med rörelseglädje och humor. Barn säger vad de tycker vilket gör dem till en utmanande publik, säger Åsa Fagerlund, en av medlemmarna i Agnes.
Efter föreställningen är alla barn välkomna att delta i en dansverkstad där de får dansa och leka med färger.

Inför Non Stop arbetade Agnes med en sexårsgrupp där barnen fick dansa och diskutera färger och genus. I det arbetet tillkom föreställningens texter.
Åsa Fagerlund och Åsa Elowson bildade tillsammans dansgruppen Agnes år 1991. Sedan dess har deras föreställningar setts av över 30 000 barn.