14 juli

Moneybrother, Salem Al Fakir, Säkert!, Riksteatern JAM

  • Datum: lördag 14 juli, 2007
  • Tid: Entrén öppnar kl: 17:00
  • Inträde: Förköp: 275 kr + serviceavgift
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Huskvarna Folkets Park, Luger, Blixten & Co, Riksteatern och Folkets Hus och Parker presenterar: Parksommar: Just Another Summer Lördag 14 Juli 2 scener inomhus – Teaterladan och Rotundan. Mat, dryck, öl och vin finns till försäljning. Ingen egen medhavd dryck får medtagas. Entrén öppnar kl: 17:00 18:00 Monika & Filippa Introtävlingen Kärlek & Texmex 18:45…

Huskvarna Folkets Park, Luger, Blixten & Co, Riksteatern och Folkets Hus och Parker presenterar:

Parksommar: Just Another Summer

Lördag 14 Juli
2 scener inomhus – Teaterladan och Rotundan.
Mat, dryck, öl och vin finns till försäljning.
Ingen egen medhavd dryck får medtagas.

Entrén öppnar kl: 17:00

18:00 Monika & Filippa
Introtävlingen Kärlek & Texmex

18:45 Säkert!

19:45 Kalle Haglund

20:30 Salem Al Fakir

21:45 Sirqus Alfon

22:30 Moneybrother

Folkets Park står för en folkkär svensk sommarföreteelse som alla har en relation till. För svensk konserttradition har Folkets Park spelat en avgörande roll, både för publik och artister. I storstad som glesbygd förmedlar parkerna en känsla av hoppfulla sommarkvällar, om kärlek, musik och oförvanskade nöjen, och förblir en älskad pelare i svenskt kulturliv. Folkets Park är den idealiska platsen för sommarpop – här möttes våra föräldrar i sin första dans, här vann vi på tombolan när vi var små, och här får alltjämt tonåringar sin första kyss och sin bästa konsertupplevelse. Ni vet vad vi menar.

Det romantiska med svensk sommar och det uppsluppna med levande musik kommer aldrig så väl till sin rätt som här. Och sommaren 2007 väcks romantiken åter till liv:

Under rubriken Parksommar kommer den stekheta turnén ”Just Another Summer” med tre av Sveriges mest älskade artister, tillsammans med Riksteatern, att ställa till med baluns i en hel rad av landets folkparker. Tanken är att komma ut från de inpyrda rockklubbarna och ut i det fria, tillbaka till den klassiska och naturnära hyllningen till rocksommaren.

* Moneybrother, som gjort succé i varenda stuga i Sverige de senaste åren och i det närmaste blivit folkkär, behöver väl knappast någon längre presentation. Anders Wendin med band dök upp och fyllde oss med något vi saknat under allt för lång tid i en svensk artist: själ och svettig levnadsglädje. Moneybrother lär oss dansa oförstört igen.

* Salem Al Fakir, denne gudabenådade musiker, har fått oss alla att känna oss varma under mörka månader och besitter platsen innan Moneybrother perfekt med sin gassande soulrock. Salem har länge arbetat som låtskrivare eller musiker, men det är först som soloartist han är fri och lycklig. Salem Al Fakir lovar sol i sin musik.

* Efter några skivor under artistnamnet Hello Saferide fick Annika Norlin en släng av musikalisk hemlängtan, och släppte i vintras ett omfamnat album på svenska under namnet Säkert! Aningen mer vemodigt än sina turnékamrater, blir Säkert! det musikaliska inslaget som får oss att öppna känslospröten på vid gavel. Och vem vill inte känna?

Moderna artister med tidlösa sound alltså, men med en förkärlek för det jordnära. Men konsert i Folkets Park betyder så mycket mer än bara själva musiken; som strössel på sockervadden bjuder Parksommar på förstklassig underhållning före, mellan och efter de tre artisterna.

Riksteaterns bjuder på Greatest Hits i form av JAM i Parken, en best of-show med livemusik, spoken word och humor. Publiken får bekanta sig med labila norrmän, bedårande skönsång, och får sig en snabbkurs i obesvarad kärlek. Världsberömda gatucirkusstollarna Sirqus Alfon och spokenwordfrälsaren Kalle Haglund är publikfavoriter framönskade av publik och arrangörer runt om i Sverige. Monika & Filippa är nya komikergunstlingar vars ofog synts i schlagerfestivaler och i humorprogram. Konferencieren Micke Wranell, Fil.dr i dansa-skrika-gråta-svettas, kommer knyta ihop hela kvällen och presentera alla artister på båda scenerna.

Vi lovar att Just Another Summer blir något mer än bara ännu en sommar.

Biljetter:
http://www1.ticnet.se/EventList?eventSubGroupId=LAD19176.826588&rowsPerPage=null

BIljetter finns även att köpa direkt i entrén.