02 december

KAPTEN RÖD och MOVITS! – obs – UTSÅLT!

  • Datum: fredag 2 december, 2011
  • Tid: Entrén öppnar 19:30. Movits! 20:30. Kapten Röd: 22:00
  • Inträde: 225 + serviceavgift
  • Åldersgräns: Ingen åldersgräns (18 år i puben)
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Vi har den stora glädjen att presentera två av våra tidigare års Popadelicafavoriter, samma afton: Kapten Röd och Movits!

Vi har den stora glädjen att presentera två av våra tidigare års Popadelicafavoriter, samma afton:

KAPTEN RÖD

Kapten Röd slog igenom med dunder och brak 2007 när debutplattan Stjärnorna Finns Här släpptes. Han turnerade land och rike runt i över ett år, bl a var han hos oss på Popadelica 2008, där han gjorde en grym spelning i Rotundan. Sedan dess har han mest ägnat sig åt att producera rytmer och låtar åt andra artister. Flera av hans låtar har utsetts till årets svenska reggaelåt, och hans debutalbum till 00-talets bästa svenska reggaeskiva. Sommaren 2011 släpptes Kapten Röds efterlängtade andra album Fläcken som aldrig går bort och har snabbt blivit en succé – bl a ligger albumet sedan flera veckor tillbaka tvåa på Spotifys albumlista, hack i häl på Veronica Maggio.

Alla Kapten Röds fans eller reggaeintresserade har dock med glädje uppmärksammat att han ändå gjort enstaka låtar de sista åren som Okänt nummer från producenten Partillos samling Högre Standard eller låten Delelelelelikat tillsammans med GeneralKnas. Båda låtar har i olika sammanhang utnämnts till årets svenska reggaelåt såväl 2008 som 2009.

Sommaren 2010 gjorde Kapten Röd turnécomeback och bjöd på en massa nytt material från den kommande plattan på ett antal svårslagna och mäktiga konserter på flera festivaler. På hans hemmaplan Göteborg kom 25 000 personer till Kulturkalaset och stan fick spärras av. Större delen av publiken kunde varken se eller höra konserten så Liseberg bokade snabbt in en extrainsatt turnéavslutning ett par veckor senare. Vid årets slut tog Kapten Röd även hem utmärkelsen 00-talets Svenska Reggaeskiva med debuten i en omröstning anordnad av Svenska Reggaebloggen.

Kapten Röd kallar sitt liveband för Ribbit Boom Band och turnésällskapet utgörs av den absoluta eliten ur det svenska reggaegardet med Partillo på trummor, Lars på bas (Svenska Akademien), Hofmästarn på gitarr, André Roots och Ant-1 på keyboards.

Köp biljett till KAPTEN RÖD + MOVITS!

MOVITS!

Vi var helt knäckta över Movits! underbara spelning på Popadelica 2009 och det är med värme i hjärtat vi välkomnar dom tillbaka.

Två och ett halvt år efter debuten Äppelknyckarjazz släpptes uppföljaren Ut ur min skalle i mars 2011 och det är med nya referenser som bandet har spelat in nya skivan.

Efter att ha haft stora internationella framgångar med debuten, spenderat hela 2010 på internationell mark och spelat på tre kontinenter, valde Movits! att gå in i studion.
Ut Ur Min Skalle är en utveckling av bandets karakteristiska sound, en blandning av swingjazz och hiphop. Beatet har blivit tyngre och mer klubbetonat, medan harmoniken har fler influenser än förut. Swingen finns kvar, men inte lika överbetonat och det lånas mer från 50-talet än 30-talet. Allt med en Movits!prägel och allt med Johan Jivin’s samtidsreflekterande texter. Nästa vecka åker dom på turné i USA.

Som det utpräglade liveband Movits! är, har man återigen fokuserat på att göra dansanta låtar. Fuck art, let’s dance!

Biljetterna är helt utsålda, det kommer inte säljas några biljetter i entrén.