29 mars

De Lyckliga Kompisarna

  • Datum: lördag 29 mars, 2008
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

De Lyckliga Kompisarna Teaterladan Lördag 29 Mars entrén öppnar kl: 19:30 Förband: Smutstvätt http://www.myspace.com/smutstvatt Ingen åldersgräns. 18 år i puben. Biljetter: 160 kr, finns att köpa i entrén. 20:00 Smutstvätt 21:00 De Lyckliga Kompisarna DLK uppstår igen för en turné i Huskvarna, Stockholm, Göteborg och Malmö, drygt 10 år efter sista spelningen. De Lyckliga Kompisarna…

De Lyckliga Kompisarna

Teaterladan
Lördag 29 Mars entrén öppnar kl: 19:30
Förband: Smutstvätt http://www.myspace.com/smutstvatt
Ingen åldersgräns. 18 år i puben.
Biljetter: 160 kr, finns att köpa i entrén.

20:00 Smutstvätt
21:00 De Lyckliga Kompisarna

DLK uppstår igen för en turné i Huskvarna, Stockholm, Göteborg och Malmö, drygt 10 år efter sista spelningen.

De Lyckliga Kompisarna var tillsammans med bl a Dia Psalma och några till, banden som fick en stor del av svensk ungdom att börja lyssna på punk igen. DLK blev det riktigt stora ”gladpunk-bandet” som både tilltalade punkarna, vanliga ”Svenssons” och dessutom blev de radioproducenternas stora gullgrisar.

Sin största hit fick de med ”Ishockeyfrisyr” (”Ho-ho-ho-hockeyfrilla”) som blev en riktig radioplåga och fortfarande spelas flitigt. Men DLK har haft åtskilliga låtar med på P3s ”playlist”. Bandets fyra plattor ”Le som en fotomodell”, ”Tomat”, ”Sagoland” och ”DLK” som har sålts i en bra bit över 50.000 ex / skiva.

En av karriärens höjdpunkter nåddes då de fick agera husband i historiens sista Hassan-program som direktsändes från Gino i Stockholm, då de framförde ett tiotal låtar.

Medlemsbyten har varit ganska många genom åren, med Mart Hällgren som den fasta punkten.

”Har du en gammal DLK-skiva hemma? Eller har du hela mp3-spelaren full med DLK? Det verkar som våra gamla låtar fortfarande lever. Jouni Haapala ringde mig i våras och frågade om vi inte skulle spela med DLK igen. Det låter kul, svarade jag.

DLK spelade mycket runt om i Sverige på 90-talet. Vi gjorde ca 300 spelningar, bland annat på Hultsfredsfestivalen 1992 och 1994. När vi spelade på Gräsö 1993 var gaget en dunk hembränt, och elström fanns inte i bygdegården. Arrangörerna var tvugna att dra en skarvsladd från gården intill. Åren gick, med medlemsbyten hit och dit, och hårt tunerande i en gammal Ford Granada. 1997 var det inte kul längre. Vi gjorde avslutningsspelningar på Kafé 44 och var fast beslutna att aldrig återförenas.

Sommaren 2007 spelade jag med mitt projekt Total Egon på Augustibuller. Roger Reinstam och Jouni kompade. Egil Jansson var där för att kolla på Toy Dolls, så vi passade på att fråga om han ville vara med. Han hade redan fullt upp, med tyckte att det var okej att Jouni och jag satte igång. Björn och Sussie hade samma uppfattning, och därför är dagens sättning

Mart Hällgren – sång och bas
Jouni Haapala – trummor
Roger Reinstam – gitarr och sång
Fredrik Åberg – gitarr och sång

Fredrik och Jouni träffades när de skulle kompa en känd soulsångerska, och de pratade punk i logen. Det visade sig att han hade sett DLK i Avesta 1994. Musikbranschen är liten. Nu har vi repat och funnit att denna upplaga av DLK låter bättre än någon av de föregående.” / Mart

http://www.delyckligakompisarna.se/

här finns lite musik på myspace (ej officiell sida):
http://www.myspace.com/delyckligakompisarna