09 november

BOB HUND + HURULA + KNASH

  • Datum: lördag 9 november, 2019
  • Tid: Entrén öppnar 19:00. KNASH 19:30. Hurula 20:15. Bob Hund 21:45.
  • Inträde: 295 kr + serviceavgift.
  • Scen: Teaterladan (inomhus)
  • Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 18 år i baren.
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Bob Hund + Hurula + KNASH, samma kväll!

”Livet börjar med ett skrik/vår kärlek helt unik” – Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli, Bob Hund (2019)

Bob Hund är ett band sprudlande av kreativitet och vilja att utmana sig själva. Att hitta på olika experiment och konstprojekt har det senaste året blivit snarare norm än undantag för gruppen.

Men Bob Hund är främst ett band som kan skriva helt unik musik. Sex individer som inte passar in men som passar ihop och som tillsammans kan skapa magi. Låtar som när de är som bäst är genuint berörande och med sitt säregna anslag resonerar i något djupt allmänmänskligt. ”Vi är så lyckliga” är en sådan låt.

Första singeln från Bob Hunds nya album ”0-100” är ett perfekt exempel på bandets förmåga att skapa en egen värld där verkligheten speglas i all sin vackra skevhet. En sorgsen låt där hoppen finns runt hörnet eller en hoppfull låt med sorgen som grundklang. Eller båda två samtidigt.

Thomas Öberg har som få andra en förmåga att vända ord, leka med uttryck och skapa sina egna. Han lyckas beskriva en tragisk, ganska trasig värld på ett närmast lekfullt sätt. En fantasirikedom som går igenom i musikens oväntade vändningar, melodier som sällan tar den givna vägen med alltid känns självklara.

”Immun mot magi kan du aldrig någonsin bli” Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli, Bob Hund (2019)

——


Hurula:

Flerfaldigt grammisnominerade Hurula debuterade 2014 med albumet ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” som följdes upp av EP:n ”Betongbarn”. År 2016 kom det senaste albumet ”Vapen till dom hopplösa” och i vintras släpptes EP:n ”Oss är allt”.Hurulahar även gjort sig känd som en av landets starkaste liveakter med hundratals konserter runtom Skandinavien.I höst debuterade Hurula med konstboken ”Första kretsen” och för första gången presenterades hans bildkonst för en bredare publik.Bara några veckor efter attEP:n ”Oss är allt”prisats som Årets rock på Grammisgalan, deladeHurulamed sig av ytterligare etthyllat alster –nya albumet ”Klass”.”Klass” är Hurulas mest personliga album hittills, med låtar och texter som kommer närmare den känslomässiga brännpunkten som utgör kärnan i hans musik. Med detta i ryggen ger sigHurulaut på en turné från Umeå i norr till Köpenhamn i söder underhösten 2019.

”Hurulas turnépremiär är lika mycket en urstark konsert som en chans att få känna sig mindre ensam” –Aftonbladet (4/5)

”Luleåsonen bekräftar återigen att han är det bästa vi har i detta land” –HYMN

”Vad som knockar en är allvaret, den totala dedikationen. Hurula vann härom veckan rättvist en Grammis som Årets Rock för sin ep Oss är allt från i fjol. Klass är dubbelt så bra.” –Jan Gradvall, Di Weekend (5/5)

——

KNASH är ett partypunkband från Stockholm som består av sex tjejer. De senaste fem åren har de skrivit musik tillsammans med influenser av pop och soul.

Senaste singeln “Easy” föddes ur ett samtal om det motsägelsefulla och idiotiska med att spela svår. Singeln handlar om att spela lätt, att visa vad en vill och att inte bry sig om vad alla andra tycker.

Under sommaren ska bandet in i studion på nytt och till hösten planerar de att släppa mer material baserat på vad de stör sig på och vad de älskar.

HOTELLPAKET

Vi har i samarbete med John Bauer Hotell ett väldigt förmånligt hotellpaket inkl biljett, hotellrum & frukost.
Mer info hittar du på John Bauer Hotells hemsida