09 oktober

BLUES I PARKEN – Erja Lyytinen – INSTÄLLT!

  • Datum: fredag 9 oktober, 2020
  • Tid: Entrén öppnar 19:30. Konsert kl 20.
  • Inträde: 240 kr + serviceavgift. Biljetter i entrén: 300 kr.
  • Åldersgräns: 18 år.
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Bluesdrottningen!

Obs! Inställt!
Köpta biljetter återbetalas automatiskt av Tickster.

Blues i Parken!

Länkar till Erja Lyytinen:
www.erjalyytinen.com
https://www.facebook.com/erjalyytinen/

Finlands bluesdrottning – Erja Lyytinen har under de senaste 20-åren uppnått mer inom den finska blues-scenen än någon annan! Bokförlaget Docendo kom ut med självbiografin ”Blueskuningatar” (Bluesdrottningen) hösten 2019 om Erjas fantastiska karriär. Boken berättar målinriktat om Erjas väg mot bluesmusikens världstopp. Erja är internationellt erkänd och högt rankad gitarrist och har uppträtt tillsammans med flera av världskända gitarrlegender som t.ex. Sonny Landreth, Jennifer Batten, Joe Bonamassa och spelat som support åt bl.a. Tom Jones, Robert Plant och Carlos Santana.

Erja Lyytinen blev även inbjuden av Carlos Santana för att uppträda på hans konsert i Helsingfors, Finland inför 20 000 åskådare.

Under det senaste året har Erja spelat tillsammans med Blues Brothers stjärnan Dan Aykroyd på Toronto Jazz Festival, gett ut det kritikerrosade nya albumet ”Another World” och spelat som support för Tom Jones på hans Finlands turné.

Sammanhållande länken i Erja Lyytinens musik är en kombination av den moderna och den gamla bluesen med progressiva inslag. Detta har gett henne en växande och stabil åhörarskara så väl hemma i Finland som internationellt. Detta bekräftas av de uppmärksammade nomineringar Erja kammat hem som t.ex. European Blues Awards ”Bästa gitarristen 2017” och placeringen som 14´e bästa bluesgitarristen i världen enligt Guitar World Magazine (2019).

“She is the future” (Carlos Santana)

”Fiery trademark slide work.” (Guitarist)

#14 Ranking on“30 Best Blues Guitarists in The World Today” (Guitar World )

Erja Lyytinen Band är:

Erja Lyytinen – gitarr & sång

Tatu Back – bas

Iiro Laitinen – trummor

Miika Aukio – klaviaturer

Olli Huttunen – ljudtekniker