29 april

Bland bitar och Troll – upplev en värld i LEGO 28-29 april

  • Datum: söndag 29 april, 2018
  • Tid: 11-15
  • Inträde: 20 kr (barn under 3 år fri entré) Obs! Endast kontanter. jämna pengar, tack!
  • Scen: Parketten (inomhus)
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Sveriges största LEGO® utställning!

Helgen 28 och 29 April ställer 100 st medlemmar ur föreningen Swebrick ut sina bästa LEGO® byggen i Huskvarna Folkets Park. Det blir allt från stora landskap med tåg till Star Wars® och avancerade Technic™-byggen.

Varje år så anordnar föreningen Swebrick en årlig utställning för att visa upp sina LEGO® byggen, i år är det i Huskvarna Folkets Park. Det kommer ca 100 st utställare från hela landet. Så vad kan man då se på utställningen? Man kan titta på massiva landskap byggda helt i LEGO och i vissa landskap går det tåg fram och tillbaka. Det finns även ett helt utställnings rum fyllda av Star Wars byggen i olika former, en del små byggen upp till riktigt stora byggen med 10-tusentals bitar. Tycker man teknik LEGO är roligt finns en sk. GBC – En GBC modul är en maskin som flyttar bollar framåt till nästa modul och så vidare till nästa GBC modul. Det roliga är att man kan bygga dessa ”maskiner” på en massa olika sätt, så kom och se hur en boll tar sig runt vår GBC bana. Gillar man LEGO Friends så kommer det finnas fina Friends byggen också.

Kommer det finnas LEGO att bygga med? Ja även om fokus är på utställningen så kommer det att finnas en liten bygghörna för barnen som det kliar i fingrarna på, vi har tusentals bitar att bygga med, inga stora LEGO-hav utlovas men nog ska det gå att bygga något ändå.

Huskvarna Folkets Park har även servering på plats för den som känner sig lite fikasugen eller hungrig på en bit mat. Utställningen kostar 20 kr och passar såväl barn som vuxna.

Swebrick är en registerad svensk LUG (”Lego user Group”, Lego-användargrupp) med ett forum, samt en ideell förening för vuxna LEGO-entusiaster (AFOL, ”Adult Fan of Lego”). Bland våra medlemmar finner du både Legosamlare, Legobyggare och Legohandlare i alla åldrar från 18 år och uppåt. Swebrick består av ca 300 medlemmar och startade 2009.

Swebrick