03 november

BATTLE BEAST + Dynazty + Rexoria – UTSÅLT!

Utsålt!
  • Datum: fredag 3 november, 2017
  • Tid: Entrén öppnar 19:30
  • Inträde: 275 kr + serviceavgift på förköp. 350 kr i entrén.
  • Scen: Rotundan (inomhus)
  • Åldersgräns: Ingen åldersgräns. 18 år i baren.
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Tre grymma band i Rotundan på fredag!

Entrén öppnar: 19:30
Rexoria: 20:00
Dynazty: 21:00
Battle Beast: 22:15

En av de klarast lysande stjärnorna just nu på den melodiska hårdrockshimlen är finska Battle Beast. De har släppt tre hyllade album sedan 2011 och deras fjärde album ”Bringer of Pain” (Nuclear Blast) släpps inom kort.

Sedan starten 2008 har bandet turnerat flitigt runt hela världen och sett sin fanskara växa i stadig takt. Det ökade stödet har inte minst märkts på deras framträdanden på bl.a Sweden Rock Festival och Sabaton Open Air. Tyvärr fick de ställa in hälften av sin senaste Sverigeturné när sångerskan Noora Louhimo drabbades av halsfluss. Nooras unika röst passar osedvanligt bra till gammal traditionell heavy metal och är något som måste upplevas live. Då passar det ju utmärkt att bandet väljer att göra fyra spelningar på svensk mark i november som plåster på såren för den inställda turnén.

Support:

Dynazty

REXORIA

 

Om du hör medtryckande melodier tillsammans med tunga riff är det troligtvis REXORIA!

REXORIA är ett kvinnligt frontat melodiskt hårdrockband från Jönköping, Sverige.

Bandet bildades 2016 av Frida Ohlin, Jonas Gustavsson och Martin Gustavsson. Ganska snart hittade de även gitarristen Cristofer Svensson som valde att följa med på deras musikaliska resa.

De släppte sin första EP ”Moments of Insanity” under våren 2016 och musiken har sedan dess spridits snabbt!

Bara några veckor efter släppet valde Spotify Sverige att dela en av låtarna på deras spellista ”Rock Idag” där de listar den bästa rockmusiken i Sverige just nu.

Sångerskan i bandet, Frida Ohlin, blev även nominerad i tävlingen ”årets rockröst 2016” och fick då sjunga på turné med de stora svenska artisterna Brolle och Charlotte Perrelli.

Bandet började spela mycket live på festivaler, klubbar och som förband till bland annat ToxicRose.

REXORIA har också spelat två gånger på Rock the Boat, Tallink Silja, med band som Hardcore Superstar, Raubtier, Electric Boys och Entombed A.D.

De har också spelat några av sina låtar live i radio på P4 Jönköping och en av deras låtar har även blivit spelad på den stora radiostationen Rockklassiker.

Utöver detta har de även fått delta i två program på den lokala kanalen TV-kanalen i Kronoberg.

I mars 2017 åkte de ut på en tvåveckors turné som förband till det svenska power metal bandet Bloodbound.

Turnen kallas ”Dragons and Witches tour 2017” och med följer också Crystal Viper från Polen och Thobbe Englund, tidigare gitarrist i Sabaton.

REXORIA släppte i samband med denna turné sin första skiva ”The World Unknown”.