28 november

Bad Cash Quartet

  • Datum: fredag 28 november, 2003
  • Inträde: 140 kr (160 i dörren)
 
OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.

Bad Cash Quartet bildades på Lundenskolan i Göteborg 1993/94. Barndomsvännerna Martin, Jonas, Carl och Kalle gick i samma klass. De var fjorton år och tyckte allt var tråkigt och meningslöst. Redan från starten var bandet viktigare än allt annat. De repade fyra dagar i veckan. Det var inte så mycket musiken som gängkänslan och viljan…

Bad Cash Quartet bildades på Lundenskolan i Göteborg 1993/94. Barndomsvännerna Martin, Jonas, Carl och Kalle gick i samma klass. De var fjorton år och tyckte allt var tråkigt och meningslöst. Redan från starten var bandet viktigare än allt annat. De repade fyra dagar i veckan. Det var inte så mycket musiken som gängkänslan och viljan som höll dem samman. Om man bygger upp en egen värld kan ingenting komma åt en. Så är det än idag.
Albumet ”Outcast” möttes av lovord överallt och blev en försäljningsmässig framgång. Bad Cash gjorde 120 utsålda spelningar i Sverige.
-Vi hade sett fram emot det här i hela våra liv. Det var kul, men som vanligt fanns det ju ingenting att hålla fast vid. ”Ristat i damm” är fortfarande världens bästa bok, säger Martin.
Nu har Bad Cash Quartet färdigställt sitt tredje album. I samma studio och med samma människor som förra gången. Musiken har blivit svartare – men också varmare och mer empatisk.
-Jag har varit i kyrkan, där är stämningen och musiken som en varm filt. Precis som Sonic Youth, Nirvana och Sex Pistols var när man var fjorton, säger Jonas.
Första singeln ”Dirty Days” handlar om snabb lycka, att bli för full och känna för mycket av allt. Albumet handlar om evig vänskap och att man aldrig hittar det man söker. Albumet ”Midnight Prayer” släpptes i höst.

CDOAss
Fagersta, Hösten ’99. En samling av åtta personer höll på med olika musikaliska och konstnärliga projekt. Musiken var mest improviserad och bestod till stor del av okonventionella instrument runt en rhytmgrund av bas och trummor. Vissa av medlemmarna kände dock att det fanns annat att utforska, och efter att ha sparkat av resten var bara en kärna på tre personer kvar. Som en trio började man jobba med en mer traditionell låtstruktur. Sena nätter träffades bandet och repade i de olika medlemmarnas vardagsrum, och låtarna som skrevs kom att resultera i ett flertal spelningar och två vinylsjuor.

När bandet bränt alla broar och missbrukat alla förtroenden var dom tvungna att vända sig till några av dom gamla medlemmarna för att kunna fortsätta repa. Hemma hos Fredrik och Daniel fortsatte sessionerna. Eftersom dessa två alltid var närvarande sögs dom in i projektet med nya, fräscha idéer.

Än idag märks spår av hur musiken såg ut i den absoluta början, en grund av bas och trummor. CDOASS hyr stugor och rum på olika platser för att skriva och spela in nytt material. Den tredje vinylsjuan släpptes Hultsfred 2002 och mer är på väg.

Bianca
Bianca har funnits med nuvarande sättning sedan 2002. Deras akustiska musik kan beskrivas som finstämd lo-fi-pop med inslag av country, hela tiden på
gränsen till det vemodiga. Sången ramas in av dragspel, slagverk, bas, munspel och akustiska gitarrer. Bianca har släppt tre demo EP’s som alla mottagits med fina
recensioner. Bandet medverkar även på en amerikansk samlingsplatta till hösten. Du hittar dem gömda nånstans i skuggan av alla hyper…

(källor: luger.se, monstera.se, Bianca)