OBS! Detta evenemang har redan ägt rum.
Rockabilly-Parken_150328_web[8]

ROCKABILLY I PARKEN

Entrén öppnar: 21:00
21:30 Red West & Mary West & Hot Rhythm
22:30 Jack Baymoore & The Bandits
23:45 ca Top Cats

Top Cats
Med pardonlöst ös och outtröttlig energi har värmländska Top Cats under det senaste decenniet pumpat in nytt blod i landets rock’n’rollscen. De kommer från Torsby och är trots sin unga ålder riktiga veteraner i gemet – de har spelat rockabilly och gammal rock’n’roll ända sedan de tidiga tonåren.

Första gången hela Sverige hörde talas om dem var via dokumentärfilmen Raggarliv. Elva år in i bandets existens kom genombrottet, med Melodifestivalsskrällen Baby doll, som nådde sjätte plats i finalen i Globen 2012. Med god hjälp av Baby doll och hiten Heartache gick förra albumet direkt in på andra plats på albumlistan för att därefter ligga topp 10 under lång tid. Inom kort hade det sålt guld.
Här är deras splitter nya singel “Howlin’ mama”

Jack Baymoore & The Bandits

ETT AV SVERIGES HETASTE OCH ALLRA MEST MERITERADE ROCKABILLYBAND – JACK BAYMOORE and the BANDITS

Det är inte ofta man hör att svenska band blir bokade av arrangörer både i Las Vegas och Hollywood såväl som i Paris, London, Barcelona och Moskva. Men när det gäller detta band, så är det faktiskt så!

Bandet bildades 1996 och har sedan dess haft stora framgångar i hela världen med sin musik och sina fantastiska framträdanden. Musikstilen är 1950’s style Rockabilly och bandet strävar efter den råa och renodlade power som återfinns i 1950-talets inspelningar och liveframträdanden. Långt ifrån den pop och punkrockabilly som idag florerar i media. Så var beredd att kastas tillbaka till ett stenhårt 1950-tal.

JACK BAYMOORE and the Bandits har faktiskt sålt fler skivor sedan starten 1996 än många, mer erkända och etablerade svenska artister och är flitigt engagerade på stora festivaler och live-uppträdanden både runt Europa och USA.

Bandet har spelat hela fyra gånger som ett av huvudnumren på USA:s största Rock-A-Billy Weekend i LAS VEGAS, Viva Las Vegas, och är bokade som huvudakt på Las Vegas senaste Rock’nrollfestival, Rockabilly Rockout i oktober 2015. I sommar är de headliners på en av Europas största rockabillyfestivaler Rockabilly Rave i England och är nyss hemkomna från en turné i Holland, Tyskland och Belgien. De har spelat som huvudakt på ett flertal av de största Rockabillyfestivalerna i Europa genom åren och gjorde en bejublad turné i Australien i juni 2014 bokade som huvudakt på Australiens största 50-talsfestival Cooly Rocks On med 100 000 besökare. Förutom detta och mycket mer har bandet spelat och spelar kontinuerligt runt om i världen likväl som hemma i Skandinavien.

Med sin unika autentiska stil och många populära nyskrivna originallåtar har bandet skaffat sig en stor skara trogna fans, både i och utanför Sverige.

Frontmannen Jack Baymoore har även varit en av de två artisterna i konserthussuccén Elvis Forever där han delade scenen med Henrik Åberg. Ca 60 000 personer har sett denna av Live Nation arrangerade stora turné under 3 säsonger.

Han har varit med i filmen Dogville där bl.a. Nicole Kidman och Lauren Bacall deltog och har faktiskt grillat hamburgare(!) tillsammans med den sistnämnda, Humphrey Bogarts fru.

Han frontar också trion Tennessee Drifters som spelar mestadels tidig Johnny Cash och spelade på galapremiären av filmen Walk The Line. Bandet vann också Country-SM 2009.

Jack Baymoore and the Bandits består av:
Jack Baymoore (Kent Vikmo) – Lead vocals and rhythm guitar Jyrki Juvonen – Electric guitar
Jan Larsson – Double bass
Tage Pihkanen – Drums

 

Red West & Mary West & Hot Rhythm

Efter 30 år som skivartist och med 17 album i ryggen verkar inget kunna stoppa Jörgen Red Westman. Jörgen startade sin karriär uppe i mörkaste norrländska skogarna och körde stenhård rockabilly, surf och rhythm’n’blues till en oförstående 80-talspublik. Efter en ytt till Göteborg 1987 så kom de internationella framgångarna med Psychotic Youth slag i slag och fortsatte så fram till att Jörgen sadlade om till renodlad 50-talsmusik och bildade The Buckshots. Nu är det år 2015 och Jörgen står på scenen som soloartisten RED WEST tillsammans med sin fru MARY WEST och kompbandet HOT RHYTHM, där de bjuder på allt från rockabilly, rhythm’n’blues till smäktande duetter. Nya CDn “Good A$ Gold” har hyllats i pressen både nationellt och internationellt och låten Born to bop snurra friskt på radiostationer i Europa och USA just nu.

Dela: